Hur man luftar element – DIY

Hur man luftar element

Problem med element har ofta att göra med att elementen behöver luftas, tex om elementen är kalla eller om dom bubblar. Lufta element kan man enkelt göra själv och behöver oftast inte utföras av en rörmokare.

Såhär gör man:

För att lufta dina element behöver du en avluftningsnyckel. 

  • Börja med att öppna luftningsventilen och håll ett glas eller en mugg under.
  • Vänta medan luften pyser ut
  • När det börjar rinna vatten är elementet färdigluftat
  • Skruva sedan åt ventilen igen
  • Klart!

lufta element själv

 

Ibland går det inte att lufta elementen, de kan tex vara övermålade så du inte får in avluftnings nyckeln eller så kommer det inte ut luft. Då är det bäst att du ringer en rörmokare. Vi på Jour Eliten hjälper dig gärna med luftningen, ring 08-23 55 20 för hjälp.

termostat