Stopp i avlopp? Spolbil löser det

Stopp i avloppet är inget ovanligt och kan hända i både kök och badrum. Ibland är stoppen mindre allvarliga, då kan det räcka med att en rörmokare kommer ut och rensar avloppet. Dock behövs det oftast en spolbil som högtrycksspolar avloppet.

Orsakerna till stopp i avloppet kan vara många. Det kan bero på att för mycket matrester har spolats ner eller att man spolat ner något annat i avloppet. Ibland kan det till och med vara gammalt byggspackel som stelnat i röret som gör så att det blir stopp.

Har man haft stopp i samma avlopp flera gånger bör man ta dit en spolbil, eftersom det även kan förhindra framtida stopp. Vill man vara på säkra sidan så kan man även beställa en spolbil vid första stoppet, för att se till att det inte blir stopp igen inom en snar framtid.

Om stoppet är djupt ner kan man behöva filma avloppet för att se vart stoppet sitter. Man kan även se vad det är som har orsakat stoppet. Då sänker man ner en liten filmkamera i avloppsröret och filmar. Kameran visar hur långt ner den är när den filmar och på så sätt kan man se hur djupt ner stoppet är.

Jour Eliten erbjuder både högtrycksspolning och filmning av avlopp till ett mycket förmånligt pris.

spolbilkamerainspektion

power-outage