Vad gör man vid strömavbrott?

Vad gör man vid strömavbrott?

Strömavbrott händer då och då, antingen går strömmen bara i en lägenhet eller villa eller så blir det strömavbrott i hela grannskapet.

Strömavbrott kan bero på olika orsaker, men en vanlig orsak till strömavbrott är att jordfelsbrytaren har löst ut. Om det händer så är oftast hela bostaden utan ström. Det är dock inget farligt, utan kan åtgärdas av en elektriker.

I vanliga fall är det en elektrisk produkt eller en maskin som används som orsakat att jordfelsbrytaren löst ut. Det kan vara svårt att själv felsöka, men Jour Eliten kan då skicka dit en elektriker som hjälper till.

Det kan även hända att strömmen går utan att jordfelsbrytaren löst ut. Eller att strömmen går på endast delar av bostaden. Då är det också bra att kontakta en elektriker som felsöker och åtgärdar problemet.

Att tänka på vid strömavbrott:

Har grannarna strömavbrott?

  • Kolla om dina grannar också har strömavbrott, har även dom det så är det troligtvis ett större problem då är det bäst att kontakta nätägaren.

Rädda maten

  • Håll frysen stängd så klarar sig maten i alla fall ett dygn. Man kan även lägga in maten från kylen till frysen.
  • Är det kallt ute så är det smart att ställa ut maten utomhus så den håller sig kyld.

Håll värmen

  • Försök att bara använda ett rum, lägg mattor eller filtar på golvet och klä dig varmt i flera lager.

Vatten

  • Det kan vara bra att tappa upp vatten att ha i reserv.

Undvik överbelastning

  • För att undvika överbelastning när strömmen kommer tillbaka bör man stänga av tvättmaskin, diskmaskin samt alla element.

När strömmen kommer tillbaka

  • Bra att tänka på att man inte ska starta alla elektriska apparater på en gång eller samtidigt. Man bör istället sätta igång någon eller några åt gången. 

 

Vad gör man vid strömavbrott

Jour Eliten har alltid elektriker tillgängliga, 24h om dygnet.

Ring oss eller fyll i ett formulär på hemsidan så hjälper vi dig.

Tel: 08-23 55 20