Installation av vitvaror

Vi kan utföra hela installationen

Vi hjälper dig att installera dina vitvaror, vare sig det är tvättmaskin, torktumlare, kylskåp, spis eller någon annan vitvara. Eftersom vi har både elektriker och rörmokare tillgängliga i stockholm kan vi ordna hela installationen åt dig.

Vi hjälper dig när installatören inte är behörig

Det är vanligt när man köper vitvaror att installation ingår. Men väldigt ofta händer det att installatören ändå inte kan installera vitvaran eftersom han/hon inte har behörighet för att göra vissa saker. När tex en tvättmaskin ska installeras krävs det att vatten och el är framdraget. Installatören som kommer med maskinen har inte behörighet för att ordna ett nytt eluttag eller dra fram vatten och avlopp. Därför behövs det en elektriker och rörmokare som ordnar det innan installatören kommer.

Följ vår checklista för att vara på säkra sidan

För att kunden ska kunna vara säker på att inte någon otrevlig extra kostnad kommer som en överraskning när de får sin vitvara kan det vara bra att gå igenom denna checklista:

  • Behöver maskinen vatten till sig? 

Då behövs det en tappkran (se bild A) som maskinen kan ansluta sig på för att få kallvatten. Tappkran är ett krav eftersom den innehåller en backventil. Avlopp ska även vara framdraget med en spilltratt (se bild B och C).

  • Finns det ett eluttag som är åtkomligt för maskinen? 

Maskinen måste kopplas in i väggen för att få el. Därför behöver det finnas ett eluttag som är tillräckligt nära för att maskinens kabel ska nå dit.

  • Vilken slags anslutning har maskinen? 

Nya maskiner har oftast en stickkontakt, då behövs det att det sitter ett vanligt eluttag på väggen med lock. Ibland sitter det istället en kopplingsdosa, har maskinen en sådan anslutning så går det bra. Men oftast behöver kopplingsdosan ersättas med ett vanligt eluttag. (Se bild D).

  • Är eluttaget jordat? 

Det är viktigt att uttaget är jordat så att det inte finns någon risk att maskinen blir strömförande och man får en stöt.

Om du kan checka av alla dessa punkter på checklistan så är det bara att koppla in maskinen och det kan en vanlig installatör som kommer med maskinen ordna. Om du blir osäker på någon av punkterna eller om något fattas behöver du kontakta en rörmokare eller elektriker. Vi har elektriker och rörmokare tillgängliga över hela stockholm 24 timmar om dygnet. Ring eller mejla oss så hjälper vi dig.

Tel: 08-23 55 20

info@joureliten.se

 

Installation tvättmaskin