När man behöver akut hjälp

När man behöver akut hjälp

El och VVS jour

När strömmen går eller när rören börjar läcka är det lätt att få panik, de flesta vet inte vad de ska göra eller vilka de ska kontakta.

Problem med el kan vara obehagligt eftersom att det kan vara farligt med ström. Ibland beror ett strömavbrott på att jordfelsbrytaren har löst ut. Den kan ha löst ut pga av att man har haft för mycket elektronik eller köksmaskiner igång samtidigt. Problemet kan man i de flesta fall lösa genom att slå på jordfelsbrytaren igen i proppskåpet. Men i vissa fall kan problemet bero på något annat eller så måste man byta ut jordfelsbrytaren helt. Då måste man ringa en elektriker.

Varför behöver man oftast en akut åtgärd vid strömavbrott?

  • Maten i kyl och frys kan bli dålig
  • Värmen försvinner
  • Så småningom kan vattnen i bostaden sluta fungera
  • Större fel kan ligga bakom strömavbrottet

Vart kan man vända sig?

Jour Eliten har även elektriker tillgängliga på jour dygnet runt och kan utföra mängder av olika typer av arbeten. Även rörmokare finns tillgängliga på jour i stockholm.

När behöver man rörmokare akut?

En akut utryckning av en rörmokare kan framför allt behövas när det hänt något som kan ge bestående skador på en bostad. En del kan även vilja ha ut en rörmokare på jour när det luktar väldigt illa från tex avloppet.

Vattenskador

Det är mycket som kan fel med rör, ledningar och annat i en bostad, därför är det viktigt att man vet vart man ska vända sig när olyckan är framme. Det är inte ovanligt att ett rör eller en blandare börjar läcka, en disk eller tvättmaskin kan också börja läcka. Läckan behöver åtgärdas snabbt eftersom det kan orsaka allvarliga vattenskador som kan leda till att man tex måste lägga nytt golv. I vissa fall har vattenläckor varit så allvarliga att det läckt ner till grannen.

En vattenskada kan dock även orsakas av stopp i avloppet, blir det stopp och vatten fortsätter fyllas på så kan det bli översvämning. I ett badrum kan detta bli ganska otäckt eftersom en hel del saker kan komma upp ut avloppet om det är stopp.

Som tur är så behöver man inte vara alltför orolig när något sånt här händer, på 08-23 55 20 när du oss dygnet runt. Vi har rörmokare och elektriker tillgängliga hela tiden som snabbt är på plats och löser problemet.