5 tips för ett stilrent badrum

5 tips för ett stilrent badrum

Allt fler vill ha badrum som ser ut som på hotell, minimalistiskt och lyxigt. I den här artikeln får du 5 grymma tips på hur du inreder ditt badrum mer stilrent.

1. VÄLJ RÄTT KAKEL

Om du ska renovera badrummet eller kakla om så är vårt tips att du väljer stora stenplattor när du kaklar. Stora stenplattor ger en lyxig känsla och rummet känns större. Om du vill ha vanligt kakel så är det bättre att välja ett kakel med neutrala färger, tex vitt eller grått för att ge en mer stilren känsla. Du kan också bland tex vanligt kakel med stenplattor. Ett annat alternativ är att man har putsad betong i badrummet som också ger en lyxig men ändå lite industriell känsla.

2. DETALJER SOM GER HOTELLKÄNSLA

Ett enkelt knep är att inreda badrummet med detaljer som ger en spa-hotellkänsla. Till exempel snyggt rullade handdukar, finare tvålhållare och levande ljus. Andra tips är matchande badlakan, fina lådor/behållare till smycken eller ett smyckesfat.

3. INRED MINIMALISTISKT MED FÄRGER

Om du vill skapa ett stilrent badrum med hotellkänsla så är det viktigt att inte ha för mycket olika färger i badrummet. Det är bättre att utgå från ca 3 olika färger som man inreder efter, gärna jordnära neutrala toner. Försök att följa färgskalan även när du väljer handdukar och andra inredningsdetaljer.

4. VÄLJ NATURMATERIAL

Att inreda med detaljer av naturmaterial är en trend som har hållit i sig. Det skapar en mjuk känsla i badrummet och bryter av mot det kalla kaklet.

5. MÄSSING ELLER SVARTA DETALJER

Något som också är väldigt populärt och snyggt är att antingen ha mässing eller svarta blandare och detaljer i badrummet. Det ger ett stilrent och trendigt intryck.