Kontakta oss!

Spolbil

Spolbil

Öppet dygnet runt
På plats inom 1h
Certifierade experter
Privatpersoner och företag

Beställ en spolbil Stockholm

Har du fått stopp i avloppet? Oroa dig inte! Kontakta oss på Jour Eliten så kommer vi ut med en spolbil till dig.

Ett stopp i avloppet kan komma väldigt olägligt. Ibland räcker det med att man själv spolar avloppet eller brukar någon gammal husmorskur. I vissa fall kan en rörmokare rensa vattenlås och rör.
I majoriteten av fallen dock, så krävs det mer kraft för att lösa upp stoppet. Då rekommenderas det att man ringer efter en spolbil.

Spolbil

Stopp i avloppet? Beställ en spolbil av oss! 

Anledningarna till att stopp uppstår är många. I diskhon och slasken är det vanligt att matfett och matrester fastnar och ansamlas i avloppet, speciellt längre ner i rören där det är kallare och fettet stelnar. 

Stopp i toaletten kan bero på att man spolat ner papper som inte är ämnat att spolas ner och som fastnat någonstans. Våtservetter och sanitetsprodukter hör inte hemma i din toalett utan bör kastas i soptunnan.

I duschen är det vanligt att det fastnat hår och smuts som till slut täpper till rören. Oavsett vad som orsakat stoppet så är inget problem för litet eller för stort för oss på Joureliten.
Har man stopp i samma avlopp ofta eller vattentrycket påverkats i fler rör än ett, så kan man vara säker på att det är en spolbil som behövs.

Är du osäker på om det behövs en spolbil? Ring oss på nummer 08 – 23 55 20 så genomför vi en kort konsultation per telefon och hjälper dig göra en bedömning av vad som behöver åtgärdas och hur man ska gå till väga.

Vad är en spolbil?

En spolbil är en bil med högtrycksspolning och varmvattenpanna som spolar dina avlopp med varmt vatten och högt tryck för att spola bort smuts och beläggningar som gjort stopp i avloppet. 
En spolbil är det mest effektiva sättet att bli av med stopp i avloppet och löser problemet i 90% av fallen. Har du stopp i avloppet? Ring oss på nummer 08 – 23 55 20 så skickar vi ut en spolbil omgående

När behöver jag en spolbil?

 • Stopp i toaletten
 • Stopp i diskhon
 • Stopp i diskmaskinen
 • Stopp i tvättmaskinen
 • Avloppsrensning av vattenlås
 • Högtrycksspolning för underhåll av avloppssystem
 • Rörinspektion med filmkamera
 • Dålig lukt från avlopp
 • Det bubblar i avloppet
 • Långsam avrinning
 • Vattnet stiger

Hur går en spolning till?

Det en spolbil gör är att rensa ditt avlopp med högtryck – en bil kommer ut och spolar rent rören med en högtrycksspolning av varmvatten.

En spolning innehåller bara varmvatten, alltså inga onödiga kemikalier eller annat som kan vara skadligt för miljön. En spolbil är alltså inte bara den effektivaste metoden utan även den mest miljövänliga metoden att bli kvitt stopp i avloppen. 

Utöver att vara skonsamt för miljön så är det även skonsamt för rören, vilket innebär att det förlänger livslängden för dina rör. 

Kort och gott – hållbart för miljön och även hållbart för dig och din plånbok! 

Utöver att spola rören när olyckan är framme så är det även bra att underhållsspola rören med jämna intervaller. Detta för att förebygga att smuts och skräp inte samlas i avloppen och täpper till dina rör längre fram.

Rörinspektion – filma dina rör inifrån

Har du återkommande stopp i avloppet? Vi hjälper dig gå till botten med ditt problem!

Har du spolat avloppet men har trots detta återigen stopp i samma avlopp? I vissa fall krävs en mer ingående utredning av orsaken till att stoppet uppstår. Då rekommenderas en rörinspektion med kamera för att kunna se det som ej går att se.
Stopp i avloppet är inget ovanligt men det kan ställa till med stora problem. Återkommande stopp i avloppet efter spolning är dock ovanligt, och när detta händer så krävs vidare utredning till orsaken.

Våra erfarna och skickliga tekniker använder gör en rörinspektion med en liten kamera för att kunna avgöra orsaken till att problemet uppstår. På detta vis ser man tydligt om det finns avvikelser.

Vad menas med avvikelser?

Med avvikelser menas allt som är avvikande för att avloppet ska fungera så som det ska. Detta kan syfta på skador, okända föremål, beläggningar eller vinklar.

En vanlig skada som kan uppkomma är till exempel korrosionsskador som kan uppkomma på rören. Ett vanligt exempel är rost som byggs på med tiden i äldre gjutjärnsrör. 

I dessa fall kan det behövas att man filmar rören för att ta reda på vart korrosionen uppstått, storleken på skadan samt för att kunna ge en lämplig åtgärdsplan för att på lång sikt kunna undvika behovet av spolbil.

Ibland kan det också kännas säkert att själv vara med och se processen och vart felet sitter. Våra tekniker hjälper dig under hela processen och brukar redan på plats kunna förklara för kunden vad de ser för avvikelser.

Alla våra kunder som beställer en filminspektion av rör och avloppssystem får självfallet även en skriftlig rapport där det utförligt beskrivs vad som filmats, samt status på rören. Till detta medföljer åtgärdsförslag och ett värdepapper för att inspektionen har utförts.

Vi hjälper er självfallet genom hela processen och hjälper er mer än gärna med eventuella frågor och offert för vidare åtgärd!

Slamsug – ett alternativ till spolbil

En spolbil är lösningen i 90% av fallen, men i vissa fall så är en spolning inte möjlig. Därför tillhandahåller vi även slamsug som används när man har problem med bl.a. brunnar, tankar, fettavskiljare m.m. 

I dessa fall där det inte går att använda sig av en spolbil så genomför vi istället en slamsugning där man istället för att spola ut stoppet med högtryck, suger upp fetter och övrigt slam in i bilen.

Detta görs t.ex. när pumpar slutat fungera, dålig lukt uppstår eller översvämningar vid brunnen. Om du är osäker på ifall det är ett slamsug som behövs så är det bara att höra av dig till oss så hjälper vi dig självklart avgöra var problemet sitter.

Serviceavtal med spolbil

Bostadsrättsföreningar, samfälligheter, företag och kedjor har generellt ett större behov av spol och slambilar. Därför erbjuder vi på Jour Eliten serviceavtal med spolbil för våra samarbetspartners där man får ta del av alla våra tjänster!

Våra kära kunder som har serviceavtal med oss på Jour Eliten har högsta prioritering vid akuta ärenden, lika väl planerade och offererade arbeten. Dessutom får de ta del av rabatter och andra förmåner såsom en personlig handläggare.

Bäst av allt? Det är helt kostnadsfritt!

Kontakta oss på Jour Eliten om du vill ha vidare information om våra serviceavtal och tjänster.

Tillgänglighet – 24/7 – utryckningar 365 dagar om året

Vi erbjuder hjälp för såväl privatpersoner som företag och bostadsrättsföreningar att åtgärda stopp i avloppet. Vi på Jour Eliten har spolbilar redo dygnet runt i hela Storstockholm – innanför tullarna så väl som i förorterna, ex. Täby, Nacka, Södertälje, Botkyrka, Åkersberga, Haninge, Nynäshamn, Norrtälje m.m.

Oavsett vilken tid på dygnet problemen uppstår så finns vi här för att hjälpa er, våra erfarna och certifierade spoltekniker är redo att rycka ut inom en timme. 

Tveka inte på att höra av dig till oss! Oavsett vilken dag olyckan är framme så är vi tillgängliga, både vardagar, helger, röda dagar och storhelger, såväl dagtid som under kvälls- och nattetid. Vid akuta ärenden är vi där snarast möjligast med en jour spolbil. Självklart utför vi också planerade arbeten om du har önskemål om specifik dag eller tid.

Hitta din lokala Spolbil

Här kan du hitta din lokala spolbil i din stad och få hjälp med alla typer av behov.
Kontakta oss på Jour Eliten så kommer vi ut med en spolbil till dig.


Garanti

Vi på Jour Eliten ger vi självklart garanti när vi utför hela arbetet eller installationen. Garantin gäller när vi köpt in materialet som använts och hela installationen från början till slut är utförd av oss. 

Vi kan inte erbjuda garanti när materialet inte är inköpt av oss, även om det är vi som installerat det. Kontakta oss så berättar vi mer.

Rotavdrag

Om du äger en villa eller bostadsrätt så har du i de flesta fall rätt till rotavdrag som är 30% av kostnaden på det jobb vi utför. 
Hos Skatteverket kan du läsa mer om vad rotavdrag är och om det gäller dig. För att läsa mer om rotavdrag kan du klicka här för att komma till skatteverkets hemsida.

Är du berättigad rotavdrag så är det viktigt att du meddelar oss detta i samtalet med oss då det är din skyldighet som beställare att kontrollera att du är berättigad rotavdrag. 

Notera att rot avdraget inte gäller vid beställning av spolbil för högtrycksspolning eller avloppsrensning i lägenheter, endast i hus. 

Om du är osäker eller har frågor om rotavdraget så är du välkommen kontakta oss på vårt journummer: 08 – 23 55 20.

Våra hantverkare

Alla de hantverkare vi samarbetar med är auktoriserade, certifierade och erfarna inom sitt område. Detta för att du som kund alltid ska känna dig trygg och säker på att det arbete som utförs är professionellt och korrekt gjort.

Som kund kan du alltid lita på att det arbete vi utfört är fackmannamässigt gjort. På detta sätt så kan du alltid vara säker på att jobbet är kvalitativt,säkert och utfört efter branschstandard.

FAQ – spolbil

Kontakt

Kostnadsförslag –
spolbil

Fyll i formuläret för ett kostnadsfritt prisförslag. Du kan även ringa på 08-23 55 20 mellan 08:00-16:00 på vardagar. Jour och akuta ärenden dygnet runt 365 dagar om året.

Spolbil
Namn
Email
Telefon
Adress
Beskriv ditt ärende
Tack för ditt meddelande!
Hoppsan, något blev fel. Ladda om sidan och försök igen!