Kontakta oss!

Varmvattenberedare

Varmvattenberedare

Öppet dygnet runt
På plats inom 1h
Certifierade experter
Privatpersoner och företag

Installation & felsökning av varmvattenberedare i Stockholm

Behöver du hjälp med din varmvattenberedare? Det är frustrerande när varmvattenberedaren inte fungerar som den ska. Ibland kan en enkel justering eller rengöring lösa problemet, men ibland krävs en mer ingående inspektion.

Eftersom det gäller både vatten och elektricitet så behövs både en certifierad rörmokare såväl som elektriker. Vi på Jour Eliten erbjuder båda, så att du slipper koordinera med flera leverantörer.

Kontakta oss på Jour Eliten så skickar vi ut en certifierad installatör för att lösa dina varmvattenberedarproblem.

vattenberedare

Installation av varmvattenberedare

En vanlig fråga som ofta dyker upp är vem som kan hjälpa till med installation eller byte av en varmvattenberedare. En varmvattenberedare har både el- och vatten komponenter, och det är därför bäst att låta en certifierad installatör ta hand om installationen av en varmvattenberedare. 

En felinstallerad varmvattenberedare kan inte bara leda till personskador, utan också dyra vattenskador. En varmvattenberedare som inte är fackmannamässigt installerad täcks inte heller av försäkring. 

I duschen är det vanligt att det fastnat hår och smuts som till slut täpper till rören. Oavsett vad som orsakat stoppet så är inget problem för litet eller för stort för oss på Joureliten.
Har man stopp i samma avlopp ofta eller vattentrycket påverkats i fler rör än ett, så kan man vara säker på att det är en spolbil som behövs.

Vid förfrågan kan vi också hjälpa till att köpa in varmvattenberedaren. Detta självklart utefter dina önskemål, om hur många liter, märke och allt annat som man önskar från sin nya varmvattenberedare.

Byte av varmvattenberedare

Om du redan har en varmvattenberedare installerad men som kanske börjat bli gammal eller av någon annan anledning inte fungerar som den ska så hjälper vi även till med byte av varmvattenberedare.

Många av våra kunder väljer också att samtidigt se över husets uppvärmningssystem för att spara pengar. Ett exempel är att byta ut gamla termostater kopplade till element som drar mer energi än nyare versioner. Är du ute efter en helhetslösning så tveka inte på att kontakta oss för offert!

Vilken varmvattenberedare ska du välja?

Det finns idag många olika varmvattenberedare att välja mellan på marknaden. Det viktigaste man oftast kollar på är storleken på varmvattenberedaren, det vill säga hur många liter man ska välja. Är man en större familj så kan det exempelvis vara bra med en större volym jämfört med om man är ensam i hushållet, då en mindre volym kanske räcker till. 

Det finns också olika typer av varmvattenberedare, närmare bestämt 3 stycken;

  • Värmepumpsvattenberedare (eller genomströmningsberedare)
  • Förrådsberedare
  • Ackumulatortank

Vilken typ och vilken volym man ska välja beror helt på vilken typ av fastighet man bor i och vad man har för behov. Vi förstår att det kan vara svårt att avgöra själv och är därför alltid tillgängliga för konsultation om du känner dig osäker.

Varför borde du byta varmvattenberedare?

På grund av biofilmen som byggs upp i behållaren så finns det en ökad risk för bakterietillväxt i äldre varmvattenberedare. Det är inte ovanligt att rörmokare insjuknar efter att ha utfört jobb med äldre beredare. Det är därför extra viktigt att man anlitar enn vvs-montör som är erfaren och kunnig inom området. Äldre varmvattenberedare medför inte bara sjukdomsrisk för montörer som jobbar med beredarna utan även för konsumenterna som använder sig av vattnet som legat och samlat bakterier. 

När du ska byta eller installera en ny varmvattenberedare så kan det underlätta att anlita samma montör ända från inköp till färdig installation. Detta eftersom garantin endast gäller när du både köpt in och installerat material hos samma installatör, och det blir därför enklare för dig som konsument att anmäla och få hjälp med en skada om olyckan skulle vara framme. 

Vi på JourEliten hjälper mer än gärna till med både inköp och installation, så att det blir så enkelt och smidigt som möjligt för dig som konsument. Vi tar alltid hänsyn till kundens önskemål och hjälper självklart till med rådgivning om man är osäker på vad man behöver. 

Skulle det vara så att man redan köpt in en varmvattenberedare och bara behöver hjälp med installationen så går det lika bra.

Olika material på varmvattenberedare

Precis som det finns olika volymer och olika typer av varmvattenberedare så finns det också olika material på tanken med olika korrosionsskydd att välja mellan;

  • Emalj – vanligast och även billigast
  • Kopparfodrad – också en vanlig variant
  • Rostfri – Också vanlig, speciellt i stockholmsområdet

De olika materialen är olika bra beroende på vattnet i tanken – vilken ph-halt, kloridhalter och kalkhalt vattnet har. 

Vilket uppvärmningssystem ska man ha?

En annan sak man måste välja på varmvattenberedaren är hur vattnet ska värmas upp;

  • Elpatron – nu för tiden den vanligaste varianten. I dessa har man en elpatron som värmer upp vattnet med direktkontakt och som sitter monterad i tanken.
  • Kontaktelement med värmesköld – Inte lika vanliga men kan passa bättre med aggressivt vatten då skölden sitter på utsidan av tanken och därmed inte har någon direktkontakt med vattnet. Dessa är dock inte lika energisnåla som elpatroner.

Det kan vara svårt att välja vad man vill ha i den djungel av varmvattenberedare som finns idag. Vi är därför alltid tillgängliga för konsultation och rådgivning genom hela processen. Vi ser också alltid till att ha konkurrenskraftiga priser – kontakta oss för ett prisförslag!

Kontakta oss så hjälper vi dig!


Garanti

Vi på Jour Eliten ger vi självklart garanti när vi utför hela arbetet eller installationen. Garantin gäller när vi köpt in materialet som använts och hela installationen från början till slut är utförd av oss. 

Vi kan inte erbjuda garanti när materialet inte är inköpt av oss, även om det är vi som installerat det. Kontakta oss så berättar vi mer.

Rotavdrag

Om du äger en villa eller bostadsrätt så har du i de flesta fall rätt till rotavdrag som är 30% av kostnaden på det jobb vi utför. 
Hos Skatteverket kan du läsa mer om vad rotavdrag är och om det gäller dig. För att läsa mer om rotavdrag kan du klicka här för att komma till skatteverkets hemsida.

Är du berättigad rotavdrag så är det viktigt att du meddelar oss detta i samtalet med oss då det är din skyldighet som beställare att kontrollera att du är berättigad rotavdrag. 

Notera att rot avdraget inte gäller vid beställning av varmvattenberedare i lägenheter, endast i hus. 

Om du är osäker eller har frågor om rotavdraget så är du välkommen kontakta oss på vårt journummer: 08 – 23 55 20.

Våra hantverkare

Alla de hantverkare vi samarbetar med är auktoriserade, certifierade och erfarna inom sitt område. Detta för att du som kund alltid ska känna dig trygg och säker på att det arbete som utförs är professionellt och korrekt gjort.

Som kund kan du alltid lita på att det arbete vi utfört är fackmannamässigt gjort. På detta sätt så kan du alltid vara säker på att jobbet är kvalitativt,säkert och utfört efter branschstandard.

Kontakt

Kostnadsförslag –
varmvattenberedare

Fyll i formuläret för ett kostnadsfritt prisförslag. Du kan även ringa på 08-23 55 20 mellan 08:00-16:00 på vardagar. Jour och akuta ärenden dygnet runt 365 dagar om året.

Spolbil
Namn
Email
Telefon
Adress
Beskriv ditt ärende
Tack för ditt meddelande!
Hoppsan, något blev fel. Ladda om sidan och försök igen!