Kontakta oss!

Toaletten spolar inte

Toaletten spolar inte

Spolar du men toaletten fyller inte på med vatten? Detta är ett av några vanliga problemen som kan uppstå. Vilka är de vanligaste toalett-problemen och hur löser du dem? Läs nedan för mer information eller ring oss direkt. Vi har spolbil och rörmokare som kan hjälpa dig när toaletten krånglar och de är tillgänglig dygnet runt.

Problem 1 – Toaletten spolar inte ordentligt

Bland det jobbigaste som kan ske är att toaletten spolar dåligt eller inte alls. Orsaken till detta kan vara att spolknappens funktion brister eller att det är stopp i avloppet. Är det problem med knappen, stopp i toaletten eller är det något annat fel på spolfunktionen? Vi kan hjälpa dig ta reda på vad som är felet samt åtgärda problemet. Om det visar sig vara avloppet, hur gör man när det är stopp i toaletten? Effektivaste sättet att åtgärda stopp är ofta med hjälp av en spolbil. Behöver du hjälp av en spolbil ring oss, vi har spolbilar tillgänglig dygnet runt.

Problem 2 – Spolknappen funkar inte

Du kanske inte tänker på hur viktig spolknappen är, men om den inte fungerar som den ska då förlorar toaletten stor del av sin funktion. Konsekvensen kan exempelvis bli en konstant rinnande toalett eller att spolningen inte fungerar som den ska.

Våra rörmokare kan hjälpa dig åtgärda spolknappen på din toalett. Ring eller maila oss så hjälper vi dig.

Problem 3 – Toaletten fyller inte på med vatten

Du trycker på knappen för att spola men inget vatten fylls på. Det kan även vara så att lite vatten fylls på men toaletten fyller på vatten långsamt. Anledningen till att detta sker kan vara flera. Ring oss så kan våra tekniker hjälpa dig ta reda på orsak samt åtgärda problemet. 

Problem 4 – Toalett spolar hela tiden

Slutar din toalett inte att rinna? Detta är inte bara ett störande ljud utan även dåligt för både miljön och plånboken. Orsaken till detta kan vara flottören, det vill säga den delen av toaletten som styr själva vattenflödet. Våra rörmokare kan hjälpa dig kontrollera om det är flottören som är orsaken till problemet samt åtgärda om det är det.

Toaletten spolar inte

Problem 5 – Toaletten läcker vid golvet

Läcker det ut vatten vid golvet kan det börja som ett litet problem som knappt märks, men som snabbt kan bli ett allvarligare problem. Läckaget kan bero på skadad tätning eller trasig vattenventil. För att undvika ytterligare problem kan det vara bra att ta tag i det på en gång när det upptäcks. Läckage kan leda till fuktskador, något som ofta är mer kostsamt att åtgärda. 

Vi hjälper dig, dygnet runt

Har du problem med toaletten eller avloppet kan du kontakta oss på Joureliten. Våra kunniga tekniker kan hjälpa er lokalisera problemet, hitta lösning och åtgärda problemet. Och det bästa är, vi finns tillgänglig dygnet runt!