Kontakta oss!

Strömmen har gått

Strömmen har gått – vad gör jag?

Plötsligt mörkt hemma? Kylen helt död? Eller fungerar inte maskinerna i tvättstugan? Ibland försvinner elen hemma och det är ett väldigt jobbigt problem som kan uppstå som skapar stress och många gånger dyker upp när du minst behöver det. En vanlig orsak till strömavbrott är väder, tekniska fel eller ett grävarbete, men det kan även vara andra anledningar. Här kan du läsa mer om när strömmen går och vad man kan göra åt det.

• Behöriga elektriker dygnet runt

• Felsökning

Vi erbjuder:

• Åtgärd av problemet

Ett av de vanligast förekommande och också mest akuta problem som uppstår är att elen går hemma. 

Ibland går bara strömmen i ett eller vissa rum och ibland går strömmen i hela lägenheten. Oavsett vilket så kan det bli en väldigt stressad situation om strömmen till t.ex kylen går eller när mobilen inte hunnit ladda ordentligt. 

I många fall finns det enkla lösningar när strömmen gått så länge du vet var du ska kolla och du känner dig säker med det du gör. Tänk alltid på säkerheten – ström kan vara farligt om du inte är införstådd med de risker som finns.

strömmen har gått

Lösningar när strömmen har gått

Nedan följer exempel på vad du själv kan testa när elen har gått. Om inget av nedan fungerar eller om du känner dig osäker så rekommenderar vi att du ringer en behörig elektriker istället. Vi på Jour Eliten har certifierade elektriker tillgängliga dygnet runt! 

  • Om hela lägenheten är strömlös kan du börja med att kolla om grannar har samma problem. Detta är en indikation på att problemet ligger hos ditt elbolag. I dessa fall är det bästa att först kontakta dom för status och åtgärd. 
  • Kopplade du precis in något i samband med att elen gick? Kanske en vitvara eller apparat du inte använt på länge? Eller har du väldigt mycket inkopplat samtidigt? I sådana fall kan det vara detta som orsakat elavbrottet. 
  • Är det endast vissa delar av bostaden som är strömlösa? I sådan fall är det troligen en säkring som har gått. Kolla i sådana fall om några säkringar gått och återställ dessa. Ibland kan säkringarna vara trasiga och behöva bytas ut. 
  • Om alla säkringar är hela och på plats kan du testa att byta ut huvudsäkringarna. 

Om inget av ovan stämmer in på ditt problem eller om du felsökt och problemet fortfarande kvarstår rekommenderar vi att du låter en behörig elektriker felsöka problemet. Vi på Jour Eliten har stor erfarenhet av strömlösa fastigheter och står redo att hjälpa till dygnet runt! 

En annan vanlig orsak till att elen går är att jordfelsbrytaren har löst ut som du kan läsa mer om här.

Jour Eliten kan hjälpa dig dygnet runt när strömmen har gått

Oavsett anledning till strömavbrottet så har vi på Jour Eliten full förståelse för att man inte alltid kan vänta på att få hjälp. Vi har jour elektriker tillgängliga dygnet runt för att kunna hjälpa dig med alla dina problem. Vi finns i hela Stockholm med omnejd, tveka inte på att kontakta oss! 

Om du är osäker på vad du ska göra eller är osäker på hur akut problemet är så kan du alltid ringa oss för en kostnadsfri konsultation. Tänk också på att inte vänta för länge med att felsöka problemen; om problemen växer sig större kan det medföra en större risk men också kostnad än om du åtgärdar problemet direkt.